Om kenneln

Om kenneln

Jag heter Madeleine Bergendahl och bor med min man Thord på Lundby Gård, 3km utanför Kolsva. Vi tillhör Bergslagen och har ca. 4 mil till Västerås, 15 mil till Stockholm och 7 mil till Örebro.


Jag är uppvuxen med en svart mellanpudelhane, så när jag beslutade att köpa en sällskapshund, var valet inte speciellt svårt. Min man hade sedan tidigare 2 jakthundar och han tyckte nog inte att pudel riktigt var i hans smak, men han har sedan dess helt ändrat uppfattning och pudlarna betyder idag lika mycket för hela familjen.


Aramis kom till oss i oktober 1986 och det är hans förtjänst att vi idag tycker att just pudel är den ideala hunden. Hans officiella namn var Eldash Zooming Promise. Han lämnade detta jordeliv i december 2001 vid drygt 15 års ålder. Han var pigg och vid god vigör in i det sista. Hans uppfödare ställde ut honom som junior och det gick så fantastiskt bra att intresset för utställning väcktes ordentligt. Jag har haft stor framgång i utställnings- ringarna med mina hundar, men det är också ett sätt att träffa alla dessa trevliga hundmänniskor som gör att utställandet betyder så mycket.


Vi driver lantbruk och bor i ett stort hus med stor tomt där hundarna kan springa omkring som dom vill. Första kullen valpar föddes 1992. Pappa var Aramis och mamma Sandra (Delicados

Yabadabadoo). Nu föds ca:2-3 kullar per år och valparna börjar sina liv i sovrummet för att vid ca 4 veckors ålder flytta ner i köket. Dom socialtränas, klipps och badas regelbundet tills det är dags att flytta vid tidigast 9 veckors ålder.


Valparna säljs i enlighet med Svenska Kennelklubbens rekommendationer och jag tycker att det är viktigt med de hälsotester som Svenska Pudelklubben rekommenderar.


Idag finns både toy,- dvärg och mellanpudlar i färgerna svart, brunt och en vit hos oss. Är ni intresserade, hör gärna av er så berättar jag mer.

E-post: kennelpopup@gmail.com

 070-325 55 58